Trojicu mladića ugušio otrovni gas?!

1007

U velikoj tragediji, koja se jutros dogodila na deponiji Rača kod Zenice, poginuli su Sedžad Đerahović (29) i Amir Arnautović (29) iz sela Gradište kod Zenice, te Husein Delić (30) iz zeničkog sela Stranjani.

Kako je potvrđeno u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona tragedija se dogodila jutros oko devet časova. Trojica mladića skupljali su staro željezo i druge metale na deponiji Rača gdje se odlaže otpadni materijal iz Željezare i vjeruje se da su stradali usljed gušenja otrovnim gasom, tokom prekopavanja po naslagama otpada.

foto klix

– Nakon prijave na lice mjesta upućene su ekipe Hitne pomoći i policije koje su na licu mjesta zatekli tri tijela. Nažalost do njihovog dolaska sva tri mladića su već bila mrtva i nije im bilo pomoći. Na tijelima nisu uočene nikakve povrede i prvi rezultati uviđaja ukazuju da su straadali usljed trovanja, odnosno gušenja otrovnim gasom, ali tačan uzrok smrti bić poznat nakon obdukcije – navode u MUP-u ZDK.

foto klix 1

Uviđaj na licu mjesta vrši kantonalni tužilac Sanjin Kulenović i inspektori za krvne delikte MUP-a ZDK kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.
– Dežurni tužilac nalazi se na licu mjesta i preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka ove nesreće. U skladu s tim izdata je i naredba za obdukciju tijela stradalih osoba, nakon čega ćemo imati više informacija o ovom slučaju – rekla je portparol Kantonalnog tužilaštva u Zenici Mirna Poljac.

Na mjestu nesreće okupili su se prijatelji i rodbina stradalih mladića koji kažu da je među stradalim mladićima i otac troje maloljetne djece, koji je iza sebe ostavio i trudnu suprugu.
– Sve trojica su na otpadu skupljali željezo i druge metale koje su preprodavali kako bi prehranili svoje porodice, a ponekad su znali i da kopaju ugalj – tvrde poznaninci stradalih mladića.

Inače ovo nije prva tragedija koja se dogodila na deponiji Rača, a slične nesreće su se i ranije dešavale.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA