Srbija dobila prvu gej ministarku!

731

Srpska Vlada dobila svoju prvu gej ministarku! Ana Brnabić je bila na čelu upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), kao i direktorka firme “Kontinental vind Srbija” gdje je prošle godine podnela neopozivu ostavku, nakon slučaja navodnog slanja pisma američkim kongresmenima. Od danas ona je nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave gdje je do sada bila Kori Udovički.

– Baš me briga, to je njeno pravo, mene zanima njen rezultat. Ako možete da mi kažete nešto loše iz njene biografije – to je žena koja je mnogo učinila za sve nas – rekao je Vučić na pitanje o seksualnoj opredijeljenosti ministarke kojoj će biti povjerena uprava i lokalna samouprava.

On je dalje rekao da je Srbija slobodna zemlja i da to njeno pravo.

– Mene zanima njen rezultat. Veoma se radujem našem zajedničkom radu – rekao je Vučić .

LGBT aktivista i urednik magazina “Optimist” Predrag Azdejković za Nedeljnik kaže da je izbor Ane Brnabić za ministarku ogromna stvar.

– Moram vam priznati da sam zaplakao. Ko bi se nadao da će Vučićeva vlada izabrati prvog otvorenog gej ministra. To je veliki korak, kako za LGBT zajednicu, tako i za Srbiju – rekao je Azdejković.

On je upozorio da će Brnabićeva biti pod velikim pritiskom i da će svaki njen potez “biti mjeren deset puta više nego bilo kog drugog ministra s obzirom na njeno seksualno opredjeljenje”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA