Sindikalci: Mi smo diskriminisani (VIDEO)

678

Sindikat UIO i sindikalci iz Saveza policijskih organa BiH od sada će se za svoja prava boriti zajedničkim snagama. Kako kažu, nisu zadovoljni ni platom ni uslovima rada.

– Mi smo diskriminisani, od 2008. godine službenici UIO nisu u istom položaju sa službenicima na nivou sa entitetskim organima. Plata, uslovi rada, ništa nije isto. To se odnosi i na sve policijske služebnike na državnom nivou – tvrdi Mehmed Alija Osmić, predsjednik Sindikata UIO BiH.

Žaliće se, kažu sindikalci i Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem u Vijeću ministara. Kao primjer loših uslova rada navode situaciju na brojnim pograničnim prelazima u BiH.

– Policijski službenici što se tiče graničnih prelaza, to je znači granična policija na pojedinim prelazima nemaju struje, a 21. je vijek – kaže Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata policijskih agencija u BiH.

Kako navode iz sinikata UIO, radnici Uprave zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu, oduzimaju robu u vrijednosti od nekoliko miliona evra, ali te pare onda dijeli ko kako stigne. Naglašavaju da se putem indirektnih poreza, prikupi 90% prihoda u BiH.

Ivana LJubičić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA