Serija tragedija zavila Zvornik u crno

1087

U relativno mirnom gradu Zvorniku u proteklih mjesec dana čak pet osoba je izgubilo život, od kojih je dvoje ubijeno na brutalan način.

Zvorničani kažu da nisu imali težih mjesec dana obilježenih tragedijama. Prvi nesrećeni događaj bio je 29. jula, kada je Mile Stevanović (40) stradao od udara groma. Nakon što je munja pogodila Mileta, njegova supruga i njena sestra su povrijeđene od mehaničkog udara. Nesreća se desila u naselju Šćemlija, gdje su sakupljali šljive, kada su se zbog kiše sklonili ispod drveta.

snajperPrvog dana avgusta iz snajperske puške na svom balkonu jednim hicem ubijen je Čedo Đokić (60), a policija još nije našla ubicu. Nakon ubistva nađen je zapaljen automobil za koji se sumnja da je korišten u ubistvu. Zbog ovoga slučaja uhapšeno je nekoliko osoba, ali su pušteni zbog nedostatka dokaza.

beuc

Poslije ovog brutalnog ubistva, 7. avgusta je tokom skokova sa mosta Kralja I Aleksandra Karađorđevića, u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto”, poginuo slovenački skakač Andrej Beuc. Nakon nekoliko dana potrage u Kozluku, 15 kilometara nizvodno od Zvornika, nađeno je njegovo tijelo. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti lom vratnih pršljenova.

slijetanjeDan nakon Beucovog nestanka u saobraćajnoj nesreći na Branjevu je poginuo Zoran Filipović (20). Prema policijskom izvještaju, on je nakon slijetanja sa puta izgorio u automobilu. Da nesreća bude veća Zoranov brat, Predrag 2014. godine je takođe poginuo u saobraćajnoj nesreći, kao biciklista.

beba

Posljednji i svakako najmonstruozniji događaj je ubistvo 20-omjesečnog dječaka Lazara Rebića, za koje se sumnjiči nevjenčana supruga njegovog ujaka, Fatima Durak. Kako je obdukcija pokazala, dječak je ubijen nakon nasilnih povreda glave. Njegov nestanak je 18. avgusta prijavio otac.

Durakova ga je u kobnoj noći, kada je dječak stradao, umotala u odijelo i veću plastičnu kesu i zakopala pored stare napuštene kuće, prekrivši ga sa kamenjem i malo zemlje.

Dugogodišnji zvornički novinar Drago Gajić kaže da se ovakav tragičan slijed događaja u Zvorniku za kratko vrijeme ne pamti.

– Bilo je slučajeva da mladi ljudi izgube život, bilo je i ubistava, utapanja u Drini, ali ovoliko crne hronike u jednom mjesecu se nikada nije dogodilo. Osim toga, ne zna se koji je događaj tragičniji i svi su sigurno ostavili trajne ožiljke u sjećanjima naših sugrađana – rekao je Gajić.

I poplave donijele nesreću

Osim nesrećnih događaja koji su pogodili građane Zvornika, u drugoj polovini mjeseca nakon obilnih padavina izlila se reka Zlatica u naselju Srpska Varoš.

Niko od stanovnika nije bio životno ugrožen, a pričinjena je manja materijalna šteta u desetak poplavljenih kuća.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA