Seks-poze iz svijeta: Španci vole “lotos”, Francuzi “slona”

2335

Raznolikost u seksu jedan je od najboljih načina za borbu protiv rutine, a seksualni terapeuti predlažu pronalazak inspiracije u omiljenim međunarodnim pozama.

Ukoliko tražite ideju da osvježite svoj seksualni život, jednostavan način za to je uvođenje novih seks poza, savjetuju seksualni terapeuti za Men's Health.

Oni predlažu nekoliko omiljenih poza po evropskim državama, a međunarodno seks “putovanje” možete dodatno začiniti stranim naglaskom ili igranjem uloga u kojoj ste vi ili partner/ka državljani druge zemlje, a danas ste se prvi put sreli…

Poza slon

Ovo je jedna od omiljenih seksualnih poza u Italiji i Francuskoj, a još se naziva i poza “lijeni pas”. U njoj žena leži na stomaku s jastukom smeštenim ispod donjeg dijela stomaka kako bi kukovi bili u vazduhu. Partner se nalazi iza njenih leđa i rukama se oslanja na krevet kako bi njegov torzo ostao u vazduhu, dok je nogama naslonjen na partnerku.

Ova modifikacija klasične “dogi” poze dodaje određenu dozu romantike, jer su tijela nešto bliže pa partneri mogu i da se ljube, a jastuk ispod stomaka omogućava bolju stimulaciju G-tačke partnerke.

Lotos poza

Ova seksualna poza omiljena je među ljubavnicima u Španiji. U njoj žena sjeda na krilo muškarca tako da svoje noge obmota oko njegovog struka, a njihova tijela čine oblik cveta. U Španiji, ova je poza i svojevrsni simbol seksualne slobode jer su u toj zemlji 1970-ih bili zabranjeni filmovi s eksplicitnim scenama seksa.

– Poslednji tango u Parizu Španci su masovno odlazili da gledaju u Francusku, a upravo taj film prikazuje ovu pozu. U njoj su ljubavnici posve priljubljeni i gledaju se oči u oči – objašnjava profesorka seksologije Belen Molinevo sa Univerziteta Madrid.

Misionarski sa stavom

Ova poza je vrlo popularna u Holandiji, a predstavlja otklon od tradicionalne misionarske poze. U njoj partnerka leži na leđima s potpuno raširenim rukama i nogama. Prema seksolozima, ova poza simbolizuje otvorenost i ranjivost žene ljubavniku, što u seks unosi dozu senzualne erotike.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA