Redovno odvijanje saobraćaja

620

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani”, na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, pa vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, u zoni izvođenja radova, izmijenjen je režim saobraćaja, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan četiri puta, u periodu od 23.00 do 5.00 časova, najviše do 30 minuta.

Zbog izvođenja minerskih radova, na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE Bočac, na snazi će biti privremena obustava saobraćaja od 14.00 do 14.30 časova.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila, a biće preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača saobraća se jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na istoj dionici, danas od 7.00 do 16.00 časova, zbog miniranja terena, biće privremeno obustavljen saobraćaj. Saobraćaj će biti obustavljan i propuštan po 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Otoka /granica Srpske i FBiH/-Novi Grad.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom, u dužini od 800 metara.

U mjestu Јohovac, na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko Lončari, u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova aktuelni su na dionici regionalnog puta Zeleni Јadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakar Donji, opština Brod, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova biće povremeno obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica.

Povremenih obustava saobraćaja radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće i na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj. Obustave će trajati 30 minuta, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci će, zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/, do 4. decembra biti obustavljen saobraćaj u Subotičkoj ulici, a autobusi na gradskoj liniji broj 19, Srpski Milanovac-Centar-Srpski Milanovac, saobraćaće izmijenjeno.

U FBiH povremene polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, na snazi su na dionici Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na Graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, zbog radova na području Hrvatske.

Auto-moto savez Republike Srpske podsjeća sve vozače u Srpskoj da sutra počinje nova školska godina i apeluje da obrate posebnu pažnju prilikom vožnje u zonama škola, da ne bi ugrozili život najmlađih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA