Radončić: Referendum u Srpskoj nepotrebna politička avantura

747

Sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića, SBB-a Fahrudina Radončića, kao i stranačkih delegacija ove dvije vodeće stranke u Federaciji BiH, održan je danas u Sarajevu. Riječ je o razgovoru koalicionih partnera o širokom spektru političkih tema.

Lider SBB-a rekao je da su delegacije na sastanku, koji je trajao dva i po sata, raspravili najvažnija pitanja u BiH.

– Složili smo se da je referendum u Republici Srpskoj teška antidejtonska aktivnost i vrlo velika i nepotrebna politička avantura. Takođe smo razgovarali i o onome što najviše građane zanima, a to je razvoj infrastrukture, zapošljavanja, smanjenja broja nezaposlenih, te o tome da naše vlade na svim nivoima rade što uspješnije – rekao je Radončić.

Na pitanje novinara da li su usaglašeni svi stavovi u vezi sa sutrašnjim sastankom koji će biti održan sa liderom HDZ-a Dragnom Čovićem, Radončić je odgovorio:

– Da budem vrlo iskren, danas su SDA i SBB razgovarali o međusobnim odnosima, bržoj implementaciji vlasti, a nismo imali taj pristup da se zajednički pripremamo za razgovor s gospodinom Čovićem. Mislim da je to najprigodniji način da sutra sve što imamo, bez prethodnih razgovora dvojice bez trećeg – rekao je Radončić.

U delegaciji SDA su na sastanak u pratnji predsjednika Izetbegovića došli i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, federalni premijer Fadil Novalić, državni poslanik Šefik Džaferović, te generalni sekretar SDA Amir Zukić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA