Putin smijenio osam ruskih generala

1098

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izdao je ukaz o smjenjivanju niza službenika u bezbjednosnim strukturama zemlje. Smijenjeno je osam generala u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za vanredne situacije i Istražnom komitetu Rusije, saopšteno je na zvaničnom sajtu Pravne službe za informisanje Rusije.

Sa funkcije je, na osnovu ukaza, smijenjen zamjenik šefa Glavne uprave za bezbjednost general-major Vitalij Frolov. U istom resoru dužnosti je oslobođen general-major Dmitrij Šeršakov, a smijenjen je i rukovodilac Istražnog komiteta Rusije za Tambovsku oblast general-major Aleksandar Tiskovski.

Akademija za upravljanje Ministarstva unutrašnjih poslova ostala je bez zamjenika načelnika general-potporučnika Vasilija Bikadorova. U tom ministarstvu smijenjeni su i general-major Aleksej Lauškin i pukovnik Oleg Pravosud, koji je bio načelnik Odjeljenja za materijalno-tehničku i medicinsku zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Među službenicima u Ministarstvu unutrašnjih poslova smijenjeni su i zamjenik ministra unutrašnjih poslova za Baškortostan Vjačeslav Andrejev i načelnik Glavne uprave za Krasnojarski kraj Vadim Antonov.

Smjenjeni su i glavni tužioci Samarske oblasti i Stavropoljskog kraja Murat Kabalojev i Јurij Turigin.

Ruslan Medvedev imenovan je za glavnog tužioca u Amurskoj oblasti.

Ukaz sadrži još informacija o nizu otpuštanja i imenovanja na dužnosti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA