Pucajući iz automatskih pušaka zaštitarima oteli trodnevni pazar “Binga”

2465

Maskirani razbojnici opljačkali su jutros zaštitare agencije “Flek” na koje su zapucali iz automatskih pušaka i oteli im pazar Tržnog centra “Bingo” u Mostaru.

Srećom u pucnjavi niko nije povrijeđen, a vjeruje se da su razbojnici pobjegli sa plijenom od više stotina hiljada maraka. Prema nezvaničnim informacijama, zaštitari “Fleka” su tokom jutra skupljali pazar od vikenda iz tri “Bingova” marketa na području Mostara, kako bi novac prevezli u banku. Oko 10 časova ujutro zaštitari su preuzeli novac iz tržnog centra u ulici Ante Starčevića u centru Mostara i napadnuti su u trenutku kada su pazar nosili u službeni “golf 5”.

– Pretpostavlja se da su napadači određeno vrijeme pratili zaštitare, a onda su ih sačekali u zasjedi. Čim su s novcem izašli iz “Binga” presrela su ih četiri razbojnika koji su prema njima zapucali iz automatskih pušaka. U pucnjavi niko nije povrijeđen, ali je oštećen “Golf 5” koji je vlasništvo zaštitarske agencije “Flek” – navode u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pljačka je trajala manje od minute, a razbojnici su s plijenom pobjegli u automobilu “audi A4”. Sve je odmah dojavljeno policiji koja je na teren uputila sve raspoložive patrole koje su blokirale šire područje oko tržnog centra, ali su im razbojnici umakli. U svega par minuta policiji je dojavljeno da na kopu Vihovići gori automobil i ispostavilo se da je riječ o “audiju A4” koji su razbojnici koristili u pljački, a potom su ga zapalili kako bi prikrili tragove. I pored intervencije vatrogasaca automobil je u potpunosti izgorio i od njega je ostala samo limena školjka.

Nakon paljenja vozila razbojnici su pobjegli u drugom automobilu, a na licu mjesta se spekulisalo da je riječ o “mercedesu”, što u policiji nisu željeli da komentarišu. To je potvrdilo i nekoliko građana koji su za vrijeme pljačke zatekli u blizini TC “Bingo”.
– Čuo sam pucnjavu i nedugo poslije toga vidio sam dva automobila kako su se velikom brzinom udaljila od “Binga”. Mislim da se radilo o “audiju” i “mercedesu” – rekao je jedan od očevidaca.

On kaže da je prava sreća da niko nije povrijeđen, jer se u blizini nalazi Osnovna škola na čijem se igralištu nalazi veliki broj djece. Šokirani građani kažu da su razbojnici očigledno bili spremni na sve, pa čak i na žrtve samo kako bi se domogli novca.
– Očigledno je da su sve detaljno isplanirali, a nije ih uplašila ni činjenica da su u zasjedi čekali ispred zgrade u kojoj stanuje načelnik PU Mostar Dragan Jelonić – rekao je jedan od očevidaca.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA