Prva noć “Nektar Fresh Wave” festivala opravdala očekivanja (VIDEO)

1012

Sinoć je na Banjalučkoj tvrđavi Kastel počeo peti po redu Nektar Fresh Wave festival. Festival će trajati ukupno tri dana i publici u Banjaluci donijeti nastupe preko 50 izvođača elektronske muzike.

Vatromet, odlična atmosfera i još bolja muzika, obilježile se početak petog izdanja Nektar Fresh Wave festivala na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Zvijezda prve večeri bio je slovenački DJ Umek koji je dobro poznat domaćoj publici. Umek je u Banjaluci već nastupao nekoliko puta, a neki od tih nastupa dobro su mu ostali u sjećanju. Scenu i publiku za njegov nastup pripremila je jedna od trenutno najtraženijih DJ zvijezda techno zvuka, DJ Anna. Ona je ovim poslom počela da se bavi još sa 14 godina pa ima razumijevanja za mlađe kolege. Spremna je kaže da se i sama potrudi, kako bi drugim bila inspiracija.

Main stage su otvorile domaće snage. Za zagrijavanje je bila zadužena i resident festivala Joma Maja. A svojim nastupom publiku na Kastelu počastili su i naši DJ koji nastupaju širom svijeta, Mladen Tomić i Siniša Tamamović, koji, baš kao i ostali, za ovaj festival imaju samo pohvale.

– Dosta smo napredovali što se mtiče organizacije definitivno. Sve nide na bolje. Više nas je u toj priči jer rastemo. Imamo pet bina i na kraju krajeva produkcija i ova strana kastela je stvarno sjajano – rekla je DJ Joma Maja.

– Sjajno. Ja sam se lično uključio od prošle godine malo više, neću reći u organizaciju, ali pomažem. I stvarno mi je puno srce. Stvarno mi je drago što je ovako kako je – dodao je Mladen Tomić.

Da Fresh wave sa razlogom dobio etiketu najboljeg i najvećeg festivala elektronske muzike u BiH potvrdila je i publika. Kada jednom dođu, kažu festival se uvijek vraćaju.

Začulo se na petom Fresh Wave-u i zujanje mašinice za tetoviranje. Odlučili su organizatori kažu,da pruže priliku mladim talenotovani ljudima iz raznih sfera, da pokažu šta mogu. Tako da će, onima koji odluče da se istetoviraju baš sada, ovaj festival zauvijek ostati u pamćenju.

– Ove godine se prvi put dešava ovako nešto. Nadam se da ćmo nastaviti tradiciju i u buduće. Ljudi su zainteresovani. Napravio sam jedan izbor motiva koje ćemo raditi sva tri dana. Nećemo raditi neke natpise i tribal, što je već démodé. Gledamo da napravimo neku originalniju stvar – kazao je iz Atelje Chill Tattoo studio Nikola Knežević.

Pet bina, na dvije lokacije. Preko 50 izvođača. Peti Fresh Wave u tri dana nudi mnogo toga, kao festival, koji sa razlogom nosi epitet najvećeg festivala elektronske muzike u zemlji.

Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA