PRVA LIGA RS: Derbi u Banjaluci

640

Utakmicama prvog kola danas (subota) počinje novi fudbalski šampionat Republike Srpske. Derbi meč igra se na Gradskom stadionu u Banjaluci između Borca i Slavije iz Istočnog Sarajeva (početak u 19 časova). Ovo je sudar ekipa koji su u prošloj takmičarskoj sezoni ispali iz premijerligaške konkurencije.

Ova protivnika su u ljetnjoj pauzi u priličnoj mjeri promjenili igrački kadar, ali i pored toga spadaju u red glavnih kandidata za titulu i ekspresan povratak u elitno društvo BiH. Osim njih svoju šansu za tron vide i u redovima Drine iz Zvornika kao i Rudar Prijedora, takođe dojučerašnjih članova Premijer lige.

U svakom slučaju očekuje se velika borba, kako za šampionski naslov isto tako i kada je u pitanju bitka za opstanak na prvoligaškoj sceni Republike Srpske. Na kraju treba dodati kao će se poslije 22 odigrana kola Liga ponovo podijeliti u dva dijela što je bio slučaj i u prošlom šampionatu. Tako će prvih šest ekipa nastupiti u „Ligi za prvaka“ dok će preostalih šest timova igrati u „Ligi za opstanak“.

Sve utakmice prvog kola igraju se danas (subota): Kozara – Zvijezda 09, Sloboda (MG) – Drina, Sloga – Sutjeska, Podrinje – Borac (Š) i Tekstilac – Rudar Prijedor (svi počinju u 17 časova), Borac (BL) – Slavija (19 časova).

S. Babić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA