Prijem srpskih olimpijaca u Palati predsjednika (VIDEO)

1084

U Palati predsjednika RS organizovan je prijem za sportistkinje iz Srpske koje su sa reprezentacijom Srbije osvojile bronzanu I srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu. I Gradska uprava je takođe bila u znaku sporta jer gradonalenik ugostio banjalučke olimpijce – košarkašicu Sašu Čađu i plivača Mihajla Čeprkala.

Ovako su ispred Palate predsjednika dočekane Sportistikinje iz Srpske koje su sa reprezentacijom Srbije osvojile medalje na Olimpijskim igrama. Nakon djeljenja autograma i fotografisanja, košarkašice i odbojkašice i uputile su se na prijem kod predsjednika RS.

A onda se nastavilo druženje sa građanima Banjaluke. Odbojkaško srebro I košarkaška brozna sijaju kao zlato,a uzbuđenje I ponos još uvijek traju, kažu olimpijci.

– Znači nam da imamo ovoliku podršku I da ćemo na terenu I dalje davati maksimum I da najbolje prezentujemo Srbiju I gradove odakle dolazimo – rekla je Brankica Mihajlović.

– Moj sanj je dosanjan, radim ono što najviše volim , a to je da igram košarku – dodala je Saša Čađo.

Predsjednik RS iskoristio je priliku da se pohvalio specijalnim poklonom koji je pripremio za sportiste. Riječ je o narukvici.

Sportski uspijesi na Olimpijadi bili su glavna tema i u Gradskoj upravi Banjaluka. Gradonačelnik je ugostio plivača Mihajla Čeprkala I košarkašicu Sašu Čađu.

– Još jednom čestitam našem Mihajlu i Saši, to što su samo učestvovoali na olimpijadi je za pohvalu, a to što su izborili rezultate I mislim da su to podvizi – istakao je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Gavranović je istakako da je Banjaluka i ranije stajala iza angažmana ovih mladih sportista, te da pomaže talentima. Kako kaže, 5 % iz budžeta grada izdvaja se za sport.

Ivana Ljubičić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA