Preminuo Željko Kopanja

1393

Željko Kopanja vlasnik “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske” preminuo je u 62. godini, potvrđeno je iz Univerzitetske bolnice Klinički centar Banja Luka.

Kopanja je u popodnevnim časovima doživio težak infarkt, dok se nalazio u svojoj vikendici u kanjonu Ugra, u blizini Kneževa.

Helikopterski servis Republike Srpske brzo je reagovao, kao i ljekarske ekipe, pokušali su reanimaciju, ali udar je bio fatalan.

Željko Kopanja, glavni i odgovorni urednik banjalučkih Nezavisnih novina, rođen je 1954. u Kotor Varoši, završio Ekonomski fakultet a novinarsku karijeru započeo je u Glasu Srpske.

Za vrijeme rata radio je kao novinar beogradskog nedjeljnika ‘Telegraf’. Po završetku rata u BiH osniva sedmičnik i dnevni list “Nezavisne novine”, koje su većinski vlasnik “Glasa Srpske”, i sklopu kojih rade i radio-stanice Nes radio i Castra Nes.

Željko Kopanja je dobitnik nagrade Komisije za zaštitu novinara iz Njujorka, Udruženja pisaca iz Norveške, Srpske riječi iz Beograda, Udruženja novinara iz Italije, ali i mnogih drugih.

Vrijeme i mjesto sahrane Željka Kopanje biće naknadno saopšteni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA