Policija Srpske dobila novog direktora

951

Dosadašnji zamjenik direktora Policije Republike Srpske Darko Ćulum preuzeće 1. septembra funkciju direktora Policije Srpske, rekao je izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Izvor SRNA-e iz MUP-a demantovao je informacije pojedinih medija da je Ćulum danas imenovan jer je saglasnost Vlade za to dobijena još prošle sedmice, tačnije u četvrtak, 18. avgusta.

– U rješenju Vlade Srpske navedeno je da je za direktora Policije imenovan Darko Ćulum i da funkciju preuzima 1. septembra. Takođe, rješenjem Vlade dosadašnji direktor Gojko Vasić se razrješava dužnosti zaključno sa 31. avgustom, kada ispunjava uslove za penziju”, naveo je SRNA-in sagovornik.

Darko Ćulum je potvrdio da je imenovan na funkciju prvog čovjeka Policije još u četvrtak, kao i da je to juče objavljeno u “Službenom glasniku Republike Srpske”, te najavio da će mu prioriteti biti borba protiv terorizma, kao i prevencija i zaštita od terorističkog djelovanja.

– Tu je i borba protiv organizovanog i privrednog kriminaliteta, korupcije, zatim rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz ranijeg perioda, kao što su ubistva, razbojništva, saobraćajne nezgode sa nastradalim po nepoznatom učesniku, ali i bolja saradnja sa tužilaštvom – naveo je Ćulum.

Ćulum kaže da će kao novi direktor Policije Republike Srpske pomoći da MUP Srpske ispuni svoje programske i planske aktivnosti u oblasti bezbjednosti.

– Ministarstvo ispunjava zakonsku ulogu zaštite ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srpske, zaštite ličnosti i imovine građana, sprečavanja krivičnih djela, prekršaja i njihovog otkrivanja, kao i održavanja javnog reda i mira, te povoljne bezbjednosti saobraćaja – rekao je Ćulum.

Ćulum će od 1. septembra obavljati funkciju direktora Policije Republike Srpske u periodu od četiri godine, sa mogućnošću ponovnog izbora.

Nezavisni odbor Narodne skupštine Republike Srpske je 9. avgusta, nakon intervjua sa kandidatima, predložio Ćuluma za direktora Policije Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA