“Parada sporta” obojila Doboj (VIDEO)

964

Članovi 30 dobojskih sportskih klubova sinoć su prodefilovali ulicama grada Doboj. Učesnike Parade koja je organizovana petu godinu za redom, nije omela ni kiša. Oni su ponosno predstavili svoje sportske organizacije čime su najavili početak 48. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona.

– Već tradicionalno par godina, FK „Željezničar“ uzima učešće na Paradi sporta, da se predstavimo sa našim omladincima i da ispoštujemo grad Doboj i Rukometni tv turnir šampiona. Koliko vas je danas ovdje? Danas smo ovdje sa preko 140 dječaka. Znači tu nisu svi naši dječaci, ali velika većina se odazvala i danas po ovom ružnom vremenu, ali ipak tradicija turnira se treba ispoštovati i da sve sportske organizacije uzmu učešće na Paradi sporta – rekao nam je trener FK „Željezničar“.

Mnogi su oduševljeni ovakvim predstavljanjem i nisu krili zadovoljstvo učešćem u defileu.

– Treniram osam i po godina, a ova parada je super. Sve je ekstra. Kakve si do sada uspjehe postigla? Ove godine sam postala prvak RS, prošle godine takođe. Prije dvije godine u Čačku sam osvojila prvi pehar u borbama prvog mjesta – oduševljena je bila Dajana Šućur, karatista.

Bez obzira na ružno vrijeme i kišu, osmijeh nije silazio sa lica.

– Sad krećemo za ligu igrati. Igrao sam na mnogo turnira. Kako ti se sviđa ova Parada sporta? Pa, super je sve, samo što kiša pada, a ja nisam imao ni kapu ni kišobran – rekao nam je Vuk Šumatić, košarkaš.

Da se gradu Doboj s’ pravom pripisuje epitet grad sporta, potvrđuju brojna priznanja i medalje koje su kako pojedinci tako i sportski kolektivi osvojili na različitim evropskim i svjetskim takmičenjima. Svoju zahvalnost učesnicima ovogodišnje parade izrazili su i predstavnici

– Ovoliko sportista rijetko koji grad ima, to je nešto čime se Doboj ponosi. Mislim da su sve naše Dobojlije ponosne sa svojim sportistima, a oni nam uzvrate svojim uspjesima – zadovoljan je bio i Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika grada Doboj.

Nakon “Parade sporta”, učesnici su zajedno sa svojim sugrađanima uživali u dobroj atmosferi i muzičko – zabavnom programu za koji se pobrinula grupa Crvena jabuka.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA