“Palo” 298 kg marihuane!

804

Mješovita patrola Jedinice granične policije BiH Gorica je, u saradnji sa policijskim službenicima Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, na području Gruda otkrila četiri zasada indijske konoplje ukupne mase 298 kilograma.

Zasadi marihuane otkriveni su 29, 30. i 31. avgusta u graničnom pojasu na području opštine Grude, a o događaju je obaviješteno Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona.

U toku je dalji rad na ovom slučaju i aktivnosti lišenja slobode identifikovanog počinioca ovog krivičnog djela, saopšteno je iz Granične policije BiH.

– U prvih šest mjeseci ove godine Granična policija BiH bilježi više od 100 odsto bolje rezultate rada u sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge u odnosu na isti period 2015. godine. U prvih šest mjeseci ove godine otkriveno je 25 krivičnih djela u vezi sa drogom. Nadležnim tužilaštvima podnijeta su 24 službena izvještaja protiv 25 osoba za počinjena krivična djela – rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Galić je naveo da je u prvom polugodištu ove godine najveća pljenidba marihuane bila 52 kilograma, te istakao da će aktivnosti sprečavanja nezakonitog prometa droge i drugih oblika prekograničnog kriminala biti prioritet i u narednom periodu.

Krajem jula službenici Jedinice granične policije Trebinje spriječili su i krijumčarenje 13 kilograma marihuane, koja je otkrivena prilikom graničnih provjera vozila “mercedes” kojim je upravljao državljanin Crne Gore prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk.

U avgustu je registrovano 16 slučajeva oduzimanja droge u većim i manjim količinama, a otkriven je i zasad 13 stabljika marihuane u graničnom pojasu na području Brčkog.

Takođe, službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša otkrili su zasad 61 stabljike marihuane mase 61,2 kilograma.

U operativnoj akciji Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH 29. avgusta zaplijenjeno je 6,3 kilograma marihuane spremne za prodaju i 152 stabljike težine 193 kilograma.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA