Pali uzgajivači marihuane! Zaplijenjeno 110 sadnica!

719

Banjalučka policija uhapsila je Boška Bilića (60) i Nikolu Jovića (33) iz ovog grada nakon što je pronađena plantaža indijske konoplje sa 110 sadnica, saznaje SrspaCafe. 

Njih dvojica su uhapšeni u okviru akcije “Plantaže 2016” i terete se za krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Plantaža je pronađena u šumi u blizini Gradskog groblja u naselju Vrbanja, a pored 110 stabljika indijske konoplje, tu je bio i rasadnik i to u trenutku kada su njih dvojica i bili tu.

rasradnik marihuana

– Stabljike indijske konoplje su izuzeti, kao i svi drugi predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva, na dvije lokacije je izvršen pretres kuća, pomoćnih objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količena novca, za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela zloupotrebe opojnih droga. Pronađen je i okvir za automatsku pušku sa mecima kalibra 7,62 milimetra, koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – rekli su u CJB Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica, nakon završene kriminalističke obrade otpuste na slobodu, te da se po redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ovo je u proteklih mjesec dana treći slučaj da je u sklopu akcije „Plantaža 2016“ pronađena plantaža indijske konoplje i identifikovan počinilac na području Banjaluke.

A. P.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA