Osam novih ministara u Vladi Srbije

718

Nova vlada Srbije imaće isti broj resora i činiće je iste stranke, a u njoj se nalazi osam novih imena u odnosu na prethodnu. Novi ministar državne uprave i lokalne samouprave trebalo bi da bude Ana Brnabić iz NALED-a, ministar privrede Goran Knežević, pravde Nela Kuburović, prosvjete Mladen Šarčević, kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministri bez portfelja će, osim dosadašnje Jadranke Joksimović iz SNS-a zadužene za evropske integracije, biti i Slavica Đukić Dejanović iz SPS-a i Milan Krkobabić iz PUPS-a.

Osim premijera Aleksandra Vučića, u vladi su i stara imena ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, finansija Dušan Vujović.

Mnistar rudarstva i energetike ostaje Aleksandar Antić, zdravlja Zlatibor Lončar, rada, zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin, omladine i sporta Vanja Udovičić.

Bez fotelja su ostali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA