Oprez: Kolovozi mokri i klizavi!

590

U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se otežano, po mokrim i klizavim kolovozima zbog kiše koja intenzivno pada u većini krajeva, dok su na području Federacije BiH povremeni jaki udari vjetra.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju na velike količine vode koja se zadržava na kolovozu, a posebnu pažnju vozači treba da obrate i na pješake.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog minerskih radova danas će privremeneno biti obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Doboj-Tuzla /Poljice-Gavrići/, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, maksimalno do pet minuta, u periodu od 12.00 do 17.00 časova. Na toj lokaciji postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštovanje je obavezno.

Zbog minerskih radova, od sutra do 23. septembra, na dionici magistralnog putua Banja Luka-Crna Rijeka, kod hidroelektrane “Bočac” biće privremeno obustavljan saobraćaj u intervalu od 14.00 do 14.30 časova.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, pa vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”. U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja. Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Otoka /granica Srpske i FBiH/-Novi Grad. Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu R-455 Šekovići- Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen i radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi izgradnje vodovoda.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica RS/FBiH /Karuše/ u mjestu Johovac, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput. U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja. Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 15 tona nosivosti.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 15.00 izvode se na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, na deminerskom radilištu “naselje Kragljivoda Trpić”.

Saobraćaj se obustavlja u intervalima od 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionoci magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica. Na tom putu povremene si obustave saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova.

Na magistralnim putevima dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, zbog deminerskih radova, povremene su obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, tako da 30 minuta traju obustave, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Na dionici regionalnog puta granica Republike Srpske /Bukovica/-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka /u mjestu Gornja Ostružnja/ biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Izmjene u odvijanju saobraćaja regulisaće privremena saobraćajna signalizacija. Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore/Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz, pa je vozačima upućen apel da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno, uključujući dionicu auto-puta Lepenica-Tarčin /na izlazu iz tunela Grab/, kao i magistralne puteve Jablanica-Mostar, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja prilikom prelaska granice. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA