Nikolić: Ne smije biti granica u borbi protiv terorizma

591

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je današnja taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije “Drina 2016” još jednom potvrdila da ne samo Drina, već nijedna rijeka, nijedno more ili okean, ne smije da bude granica za borbu protiv terorizma.

– Ovde su pripadnici specijalnih policijskih snaga Srbije i Republike Srpske pokazali kako uspešno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju, te kako ne postoji zadatak koji zajednički ne možemo da rešimo – rekao je Nikolić novinarima nakon uspješno završene vježbe.

On je čestitao pripadnicima policije Republike Srpske i pripadnicima policijskih snaga Srbije.

– Danas ste bili kao jedan, tako dišete, tako razmišljate i tako radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vežbi rekao bih vrlo dobro – naglasio je Nikolić.

Na graničnom prelazu kod Loznice danas je održana taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije “Drina 2016”.

Vježbi su prisustvovali i premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, NJegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i ostali gosti.

Vježba je bila podijeljena u tri dijela – eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima.

Vježbi je prisustvovalo oko 200 policajaca Republike Srpske i Srbije, pet letjelica i određen broj oklopnih vozila.

Na vježbi dvije policije pokazana je snaga i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da se odgovori na sve bezbjednosne izazove.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA