Nastavljena potraga za Mersudinom Salkanovićem

2183

Članovi Ronilačkog kluba “Vidra” iz Modriče jutros su nastavili potragu za Mersudinom Salkanovićem (20) iz Živinica, koji je nestao u ponedjeljak tokom kupanja u rijeci Savi kod Broda.

Dragan Šarčević, predsjednik RK “Vidra”, kaže da je u potragu uključeno šest ronilaca, ali nikakav trag još nije pronađen.

– Ni treći dan potrage nije dao rezultate. Posao nam znatno otežavaju vremenski uslovi, odnosno voda koja je jutros bila mutnija nego juče. Vidljivost je veoma loša i voda nadolazi što nam stvara veliki problem – rekao je Šarčević.

On kaže da su ronioci do podneva pretražili dva kilometra korita rijeke Save.

– Nismo pronašli ni jedan trag, ali ne odustajemo. Radićemo do kraja dana i daćemo sve od sebe da ga pronađemo – kaže Šarčević.

Mladić je nestao u ponedjeljak oko 18 časova. Svjedoci su ispričali policiji da je on u blizini mosta u Brodu skočio u vodu i krenuo da pliva prema hrvatskoj obali. Na sredini rijeke se okrenuo i zaplivao nazad prema BiH. U jednom trenutku je zaronio i tada je nestao u vodi.

Policija je na riječnoj adi pronašla mladićevu garderobu i torbicu u kojoj su bili pasoš i lična karta Mersudina Salkanovića iz Živinica, čiji je nestanak porodica juče zvanično prijavila Policijskoj stanici u Živinicama. Istragom je utvrđeno i da je na dan nestanka mladić dva puta prešao državnu granicu. Prvo je, preko graničnog prelaza, ušao u Hrvatsku da bi se ubrzo vratio u BiH.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA