Nastavlja se potraga za Andrejem Beucom

1024

Vođa spasilačke ekipe ronilaca iz Maribora Vojo Erakovič rekao je danas da je dopodnevna potraga za Andrejem Beucom /34/ iz Krškog bila bezuspješna, ali da ronioci nastavljaju da tragaju za mladićem koji je nestao u Drini nakon skoka prije četiri dana.

Erakovič je rekao novinarima da su ronioci iz Slovenije prvo počeli da pretražuju zonu skoka ispod mosta koja je pretraživana i sonarom, dok su dvije grupe ronilaca nizvodno pretraživale Drinu, konstatujući da je vidljivost u vodi jako mala.

On je naveo da je prijepodnevno pretraživanje Drine trajalo do 13.00 časova, a
devet ronilaca, koliko ih je došlo iz Slovenije, poslije podne će pretraživati zonu skoka ispod mosta da bi bila eliminisana svaka sumnja da se tu nalazi tijelo Beuca.

– Ukoliko današnja pretraga bude neuspješna nastavićemo i sutra – dodao je Erakovič.

Osim slovenačkih ronilaca, u potragu su uključeni i pripadnici ronilačkih klubova “TRB” iz Bijeljine i “Nemo” iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode da bi roniocima i vatrogascima bilo olakšano pretraživanje Drine i priobalnog pojasa.

Andrej Beuc iz Krškog, koji je i profesionalni padobranac, nestao je 7. avgusta oko 16.50 časova nakon skoka u Drinu sa visine od 20 metara sa Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

On je nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi. Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je prekinuto.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA