Mural u čast teslićke olimpijke!

4504

Na zidu zgrade u ulici Jovana Dučića u Tesliću osvanuo je mural u čast streljačice Tatjane Đekanović koja je juče doputovala u rodni grad pravo sa Olimpijskih igara u Riju. Tatjana je u Riju ispisala zlatne stranice istorije teslićkog sporta, a njeni drugari iz naselja, odlučili su da to ovjekovječe na svoj način, za nju i u njenu čast.

Iako je teslićka olimpijka bila umorna i neraspoložena od napornog puta, nagovorili su je da bar na kratko izađe ispred zgrade u kojoj živi. I isplatilo se! Gest njenih sugrađana oduševio je našu olimpijku.

– Dosla sam juče kući, ali tek nekad naveče su mi rekli da izađem vani, iako sam bila baš umorna i neraspoložena. Izašla sam kratko ispred zgrade i kad sam vidjela baš sam se iznenadila, zato što je grafit bas dobro urađen, ali i zato što nisam mogla da vjerujem da je meni posvećen. Zato hvala onima čija je to ideja bila, ali i svima ostalima na podršci – priča Tatjana Đekanović za portal SrpskaCafe.

Ideja je potekla od lokalnog umjetnika Srećka Lale kojem ovo nije prvi put da svoje sugrađane obraduje nekim od murala na stambenim zgradama.

– Ja sam iznio ideju drugarima koji su se odmah složili da to uradim. Svako je dao svoj prilog i od toga smo uzeli boju. Naredni dan okupili smo se na druženje i roštilj, a slika je iz toga i nastala, u pravoj atmosferi. Cilj nam je bio da se zahvalimo Tatjani, a ujedno i da je obradujemo ovim malim gestom – rekao je Lale.

Podsjećamo, Tatjana Đekanović zauzela je 35. mjesto u kvalifikacijama discipline gađanja vezdušnom puškom s deset metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Po prvi put u istoriji opština Teslić je imala svog sportistu na Olimpijadi, te je ovo ujedno i najveći uspjeh teslićkog sporta!

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA