Mladić izboden nožem kod Venecija mosta!

2139

Dragan Stupar (20) iz Bosanskog Petrovca teško je ranjen sinoć oko 23 časa kada ga je u blizini Venecija mosta u Banjaluci nožem izbo maskirani napadač!

Kako je potvrđeno u policiji Stupara su okrvavljenog na ulici zatekli slučajni prolaznici koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Ranjeni mladić je u teškom stanju prevezen na banjalučku hirurgiju, gdje je odmah operisan.

S druge strane napadač je pobjegao i za njim se intezivno traga. U policiji navode da zasada nije poznato šta je motiv napada. Nezvanično saznajemo da je Stupar juče došao u Banjaluku sa svojom sestrom, koja stanuje u jednom od paviljona banjalučkog studentskog doma, i da je u večernjim časovima trebao da se sastane sa jednim prijateljem.

Ranjenom mladiću prva je u pomoć pritekla portparolka Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović, koja se tu slučajno zatekla. Ona kaže da je iz automobila uočila mladića kako tetura ulicom i drži se za stomak.

Marija Markanović

– U prvi mah nisam vidjela da je povrijeđen i svašta mi je prolazilo kroz glavu. Ipak djelovalo je kao da mu je potrebna pomoć pa sam se zaustavila. Kada sam izašla iz vozila vidjela sam da je ranjen. Krvario je iz stomaka i rukama je pritiskao ranu i zadržavao krv – rekla je Markanovićeva.

Ona kaže da je odmah pozvala Operativno dežurstvo CJB Banjaluka, alarmirane su dežurne patrole policije i Hitna pomoć, koja je veoma brzo stigla na lice mjesta.

– Mladić je bio u šoku. Samo je jaukao i ništa nije progovarao. Polila sam ga vodom po vratu i razgovorom sam pokušavala da ga održim svjesnim. U pomoć su pritekla još dva mladića i učinili sve što smo mogli. Hitna je brzo stigla i mladića su odvezli na hirurgiju – kaže Markanovićeva.

Ona kaže da je razočarana reakcijom građana, jer je većina hladnokrvno prolazila pored ranjenog mladića i samo su se dva momka zaustavila kako bi mu pružila pomoć.

– Ne mogu da vjerujem da su ljudi tako hladni. Prolazili su kraj nas i ne pomišljajući da je nekome potrebna pomoć – zaključila je Markanovićeva.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA