Laušević apsolutni pobjednik Filmskih susreta u Nišu (VIDEO)

754

Vidno uzbuđen i na ivici suza Laušević je, primajući nagradu naveo da je doživljava kao svoj drugi grend slem.

– Onaj prvi prije 23 godine nisam uspio da primim, ali vi se bili tu i pomogli mi da uspijem da u nečemu pronađem neku nadu, a sada ste tu i da povjerujem da ponovo živim – rekao je Laušević.

Publika u Nišu ispratila je Lauševića gromoglasnim aplauzom.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu “Car Konstantin” na 51. “Filmskim susretima”, žiri je dodijelio Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka u filmu “S one strane duge”.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu “Carica Teodora” dobila je Jelena Đokić za ulogu Eme u filmu “Smrdljiva bajka”.

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Vuku Kostiću za ulogu Obrada u filmu “Igra u tami”, a povelja za izuzetnu žensku ulogu dodijeljena je Mirjani Karanović za ulogu Milene u filmu “Dobra žena”.

Povelju za epizodnu mušku ulogu osvojio je glumac Igor Damjanović za ulogu Fadilja u filmu “Igra u tami”, dok je poveljom za žensku epizodnu ulogu nagrađena Tamara Krcunović, za ulogu Mine u filmu “Vlažnost”.

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Marti Bjelici za ulogu Milice u filmu “Otadžbina”, a plaketu za stranu glumicu osvojila je Ksenija Marinković ulogom Vesne u filmu “S one strane”.

Priznanje za ukupan doprinos razvoju kinematografije posthumno je dodijeljeno glumcu Miloradu Mandiću Mandi.

O nagradama je odlučivao žiri, čiji je predsjednik bila glumica Sloboda Mićalović, a članovi Tanasije Uzunović i Kalina Kovačević.

Posljednje večeri na programu “Filmskih susreta” prikazani su gostujući dokumentarni filmovi “Lutajuća srca- arhiv emocija”, režisera Vladimira Ristić i “Radnički je ljubav Niša”, režisera Miodraga Miljkovića.

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma “Filmski susreti” završeni su sinoć dodjelom nagrada, a najznačajnije priznanje, “Gran pri Naisa”, pripala je glumcu Žarku Lauševiću za ulogu beskućnika Mome u filmu “Smrdljiva bajka”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA