Kritika pokopala “Suicide Squad” (VIDEO)

708

“Suicide Squad” (Odred otpisanih) je film kojim je DC trebalo da poremeti Marvelovu dominaciju na velikom platnu i miksom mračnijeg pristupa, poput onog iz Nolanovog Betmena, i komedije, kao odgovor na Dedpula, privuče novu publiku.

Ipak, kritika kaže da nisu baš uspjeli.

Iako film na IMDB ima prilično visoku ocjenu i dobio je 8,5 od 10 zvjezdica, na sajtu Rotten Tomatoes je dobio očajnih 33 odsto, uz dvostruko veći broj “trulih” nego “svježih” kritika – 48 naspram 24.

Reditelj Dejvid Ajer je odbacio kritike i naveo da “obožava ovaj film, vjeruje u njega” i dodao da je snimanje bilo najbolje iskustvo u njegovom životu.

– Ovaj film je za fanove, kaže Ajer.

Fanovi su očigledno zadovoljni, ali se negativne kritike ređaju u velikim zapadnim medijima. Doduše, pitanje je šta su očekivali od filma sa ovakvom premisom.

Jedan od najbolnijih udaraca zadao je “Veniti fer”, koji je uporedio ovo ostvarenje sa mučnom posljednjom verzijom “Fantastične četvorke”, koja je prije izgledala kao trejler dug sat i po vremena, nego kao cjelovečernji film.

– Film je toliko loš i za zaborav, da ga ne bi trebalo ni registrovati kao odbojnog. To bi bar bilo nešto. Ako možete da vjerujete, ovaj film je gori od Fantastične četvorke. Ta katastrofa od filma je bar imala neku ideju iza sebe – piše “Veniti fer”.

Stvar nisu izvukle ni role Margo Robi (Harli Kvin), ni Džareda Leta (Džoker), koga neki ipak porede sa Hitom Ledžerom, a neki govore da je apsolutno nedostojan nasljednik.

Britanski “Independent” navodi da je film, iako se bavi negativcima, propustio priliku da bude različit od konkurencije.

– Nije uopšte dovoljno gadan. Oni se ne ponašaju drugačije od drugih timova superheroja, a to sigurno ubija čitavu poentu – navodi kritičar portala.

“Telegraf” dijaloge ocjenjuje kao loše, a ističe i prikrivenu pornografiju i loše efekte.

– Ovaj film vas tjera da se mrštite toliko da će vam škripati zubi. Previše djetinjasto – navodi list.

“Gardijan” navodi da je u pitanju “delirični film sa bljeskovima ludila”, ali da nema dovoljno mjesta da prodiše.

Za razliku od ostalih, kritičar “Empajera” navodi da su “Otpisani” neka verzija “Osvetnika” provučena kroz Dedpulove ruke.

– Toliko loše da je dobro. Dejvid Ajer je uspio da pun samopouzdanja izvuče ovaj nategnuti i pretenciozni film – navodi “Empajer”.

“Tajm” ne dijeli mišljenje i piše da je film pun “šala bez šarma”, dok “Holivud reporter” piše da je u pitanju zbrkano ostvarenje koje nikada ne postaje kul koliko misli da jeste.

– Sve pršti, ali ništa nije zabavno – navodi se.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA