Korakaki uradila nešto što niko nije 104 godine u Grčkoj

682

Grčka strijelkinja Ana Korakaki postala je prva sportistkinja te zemlje koja je na jednim Olimpijskim igrama osvojila dvije medalje poslije 104 godine.

Korakaki je u Rio de Žaneiru osvojila zlato u disciplini 25 metara malokalibarski pištolj i bronzu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara i tako postala nova sportska junakinja Grčke.

Zato i ne čudi što je 20-godišnju djevojku iz Drame po povratku u Grčku dočekalo veliko slavlje, a prava “ludnica” se tek očekuje u rodnom gradu.

– U šoku sam, još nisam svjesna šta sam uradila. Priželjkivala sam medalju, makar i bronzu, ali ovo nisam ni sanjala. Hvala svim što su bili uz mene – kazala je Korakaki.

Korakaki je postala prva žena u istoriji koja je za Grčku osvojila dva odličja na Igrama, a posljednji grčki sportista kojem je to pošlo za rukom bio je Konstantinos Ciklitiras, koji je 1912. u Stokholmu osvojio zlato u skoku u dalj i bronzu u skoku u vis.

– Ponosna sam što sam postala prva žena u grčkoj istoriji sa dvije medalje. Nadam se da će moji uspjesi biti inspiracija i poticaj mladima da se bave sportom – rekla je Korakaki.

Nova olimpijska pobjednica je stigla u Atinu sa dva sata zakašnjenja jer je let iz Rima za glavni grad Grčke kasnio jer je nisu pustili u avion s pištoljima.

Tek nakon dodatne bezbjednosne provjere avion je poletio za Atinu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA