Južno krilo Kliničkog centra dobilo trajnu upotrebnu dozvolu

806

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske dalo je trajnu upotrebnu dozvolu Južnom krilu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske jer su uspješno završene sve planirane aktivnosti na projektu njegove izgradnje.

Rješenjem za trajnu upotrebnu dozvolu, UKC Republike Srpske dobio je zakonsko odobrenje da koristi novoizgrađeni objekat Poliklinike – Južno krilo, koji je izgrađen prema investiciono-tehničkoj dokumentaciji koju je kontrolisala i odobrila komisija za tehnički prijem, te odobrenjima nadležnih institucija i propisima za takvu vrstu objekta, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Poliklinika je počela sa radom početkom godine i UKC je raspolagao privremenom upotrebnom dozvolom za rad u Poliklinici – Južnom krilu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je ovo konačna potvrda da su radovi na izgradnji objekta pod vođstvom Ministarstva izvedeni u potpunosti u skladu sa planiranim projektom.

– Sa ponosom možemo istaći da ovaj objekat ispunjava sve potrebne uslove i da Poliklinika danas radi punim kapacitetom – naveo je Bogdanić.

U Poliklinici su smještene prijemne i specijalističke ambulante klinika Centralnog medicinskog bloka – za kardiovaskularne bolesti, za unutrašnje bolesti, za neurologiju, za onkologiju, za ORL, za očne bolesti i Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju.

U okviru Poliklinike UKC Srpske rade i zavodi za nuklearnu medicinu i za kliničku laboratorijsku dijagnostiku, kao i specijalističke ambulante Klinike za psihijatriju.

Savremena Poliklinika u prosjeku dnevno pacijentima pruži 1.350 dijagnostičkih procedura, a od početka rada ambulanti u Poliklinici-južnom krilu urađeno je ukupno 310.548 dijagnostičkih procedura.

Broj pacijenata koji su ostvarili zdravstvenu zaštitu u Poliklinici od početka rada ambulanti u ovom dijelu UKC je 196.873.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA