Još jedan mural krasiće Prijedor (VIDEO)

671

U Prijedoru su pri kraju radovi na oslikavanju novog murala pod nazivom “Grad”. Mural oslikava umjetnička grupa “Dim tim” iz Beograda, a dio je projekta “Prijedor grad murala”.

Prijedor će uskoro dobiti novi mural. I to još jedan koji će krasiti zid zgrade stambene zgrade na ulazu u taj grad. Mural oslikavaju Milenko i Danijela Vasić iz Beograda.

– Mural je dimenzija 16 metara u visini i 12 u širini. Osnovna zamisao našeg murala jeste da uključimo i dodatne elemente, a to suprozori i cijev, koja već postoji – rekla je autor murala Danijela Vasić.

Na ovogodišnji konkurs “Prijedor – grad murala” pristiglo je više od 50 radova iz osam zemalja. Svaki od njih ima umjetničku vrijednost, ali se žiri ipak odlučio za mural “Dim tima” iz Beograda.

– Mi smo iznenađeni odazivom. U ove četiri godine bilo je učesnika iz preko 20 svjetskih zemalja – dodao je predsjednik Udruženja likovnih umjetnika, Prijedor Boris Eremić.

Mural će svečano biti pokazan u petak u 19 časova. Autori će dobiti plaketu “Paola de Maninkor” i novčanu nagradu od 3000 maraka.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA