Istočno Sarajevo: Bezbjednost djece na prvom mjestu (VIDEO)

631

Sve je spremno za bezbjedan polazak djece u školu, zajednički su poručili predstavnici grada Istočno Sarajevo, policije i škole. Kažu značajnijih problema nema, a direktori su sastanak iskoristili za iznošenje prijedloga koji će dodatno podići nivo bezbjednosti učenika.

– Mi smo iznijeli konkretne problem što se tiče naše škole. Pošto je škola na takvom položaju da je udaljena od naselja, prilazni putevi su takvi da je moguće da se vozi malo većom brzinom iz pravca ulice Lava Tolstoja. Predložio sam da se iznađe mogućnost da se iz tog pravaca postavi ležeći policajac – kaže Nedeljko Gazivoda, direktor SŠC Pale.

Iz resornog gradskog odjeljenja kažu da će prijedlozi direktora biti razmotreni u narednim danima, te da su već preduzeli niz aktivnosti kojima će bezbjednost učenika od nove školske godine biti značajnije poboljšana. Vidno su označene sve škole, urađene su vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija na podrućju zona svih škola.

– Po pitanju saobraćaja i subvencija u saobraćaju, grad ima planiranih 270 hiljada KM, koje koristimo na prevoz i održavanje linija u ruralnim područjima. Naše aktivnosti smo proširili i prema školama koje sun am se obratile, a koje imaju izražen taj problem – potvrdio je Nebojša Džebo, načelnik odjeljenja za prostorno uređene, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove.

Utvrđeno je da su svi prilazni putevi školama prohodni, te da nema prepreka na trotoarima. Iz gradskog odjeljenja za saobraćaj obratili su se, kažu, svim opštinama i apelovali na povećanje nivoa osvijetljenosti školskih dvortišta.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA