Šampionski doček za šampione (FOTO)

610

Srpski sportisti stigli su u Srbiju, poslije dva dana puta i mnogo letova. Spontani doček na aerodromu “Nikola Tesla” unio je novo uzbuđenje, prijem kod u predsjedništvu Srbije novi ponos, a organizovani doček pred skupštinom Republike Srbije veliku čast i pregršt emocija.

Da je mogla cijela Srbija da dođe i stane u centar Beograda svakako bi to uradila i poklonila bi se zlatnim, srebrnim i bronzanim sportistima Srbije, koji bolje od ikoga predstavljaju svoju zemlju širom svijeta.

14067571_1049877658464880_3864491268636884805_n

Spiker je prvo pomenuo imena sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Riju, a nisu osvojili medalje. Neki su bili prisutni, a neki ne zbog obaveza koje su imali van Srbije. Bili su tu strijelci i atletičari… Pozvani su da izađu na binu i svi oni koji su bili podrška van terena organizatori, doktori, pomoćnici, ekonomi, treneri ….

14034759_1049877625131550_3929796768360391287_n

Ivana Španović je pozdravljena iz mase iako nije u Beogradu zbog obaveza u Lozani, gdje je otuputovala na Dijamantsku ligu. Tu je bio njen tim.

Predstavljen je i ženski košarkaši tim Srbije koji je osvojio bronzanu medalju u Riju. Cio tim i stručni štab je prisutan i dobio je velike aplauze i ovacije prisutnih.

Čulo se iz mase: “Srbija, Srbija …” a onda se obratila selektor Marina Maljković:

– Voljena Srbijo, voljeni Beograde, narode moj … Vi ste najveća naša inspiracija do pobjeda. A naša najveća radost je veseliti se večeras sa vama.

Milica Dabović je bila spontana:

– Nisam ja spremala govor kao Marina. Želim da vam se zahvalim u ime djevojaka što ste bili naš šesti igrač i vjetar u leđa – rekla je kapiten i pokazala sa cijelim timom kako su izlazile na teren ona i njene saigračice.

Sve košarkašice su zapjevale “Marš na Drinu”…. Ana Dabović je tri puta u mikrofon viknula: “Srbija”

11-1

Srebrni kajakaši Marko Tomićević i Mihailo Zorić izašli su na binu. Iz publike se čulo “Šampioni”

– Moram vam reći da je ovo mnogo bolje od dodjele medalja na Igrama. Tamo smo osvojili srebro, a ovde se osjećam da smo osvojili zlato. Ovo ću pamtiti cio život – rekao je Marko Tomićević

– Osvojiti ovo srebro u Riju i doći pred vas je kao zlato. Živjela Srbija. Hvala vam – rekao je Mihailo Zorić

Tekvondo tim je dobio čast na bini. Milica Mandić, Dragan Jović i Duško Ilić i naravno srebrna Tijana Bogdanović

– Hvala vam na svemu. Hvala vam što ste nas bodrili. Hvala što se do kasno u noć bili budni da me gledate. Molim vas za veliki aplauz za Milicu i Galeta koji su moja najveća podrška – nije mogla do riječi da dođe od mase koja je klicala njeno ime Tijana Bogdanović.

Sportske kraljice Srbije – srebrne odbojkašice Srbije i cio stručni štab izašli su pred masu i svi do jednog dobili gromoglasni aplauz kakav dolikuje šampionima.

11

– Sve ovo vrijeme boravka u Riju osjećali smo podršku i ljubav koju nam šaljete. Bilo je mnogo lakše ratovati na terenu kad znamo ko stoji iza nas. Medalja je bila naša ogromna želja, ali ovo ovde je bio naš san. Hvala vam – rekao je selektor odbojkašica Zoran Terzić.

Pred masu je izašla i nasmijna Maja Ognjenović.

– Valjda neću zaplakati. Hvala vam svima na neprospavanim noćima, na energiji na svemu što ste nam pružili. Nadam se da smo vas bar malo usrećili. Hvala vam puno – rekla je kapiten ženske odbojkaške reprezentacije.

Na spomen muške košarkaške reprezentacije krenula je zaglušujuća buka iz publike. Poslije stručnog štaba, koji je dobio aplauze, predstavljen je selektor Aleksandar Đorđević koji je dobio najveći aplauz… Ali onda je svaki igrač dobijao sve glasniji, jači i duži… Kapiten Miloš Teodosić je bacio u trans sve prisutne … Za njim i Bogdan Bogdanović … A potom Miroslav Raduljica …

Obratio se selektor Aleksandar Đorđević… Publika mu dugo nije dala riječ jer mu je klicala.

– Da ne dužim mnogo. Prije 20 godina sam bio ovde u njihovim patikama. Sada sam više počastvovan i srećan što iza mene stoje ovakvi šampioni. Hvala eliti srpskog sporta koja igra za elitu Srbije – pokazao je selektor na sportiste na bini i publiku ispred sebe.

Predstavljen je i rvački tim Srbije… Iz publike se čulo Davore, Davore.

– Dobro veče, Beograde. Ovo je drugi put da sam ovako dočekan. 2014. sam vam sa balkona obećao da se vidimo na istom mjestu posle Rija. Ja sam svoje ispunio i vi ste svoje. Svaka čast svima koji su učestvovali u Riju. Vidimo se u Tokiju, a tamo šta bude biće. Živjela Srbija – rekao je Davor Štefanek.

1-1

A onda je došao red na zlatni tim Srbije – vaterpolo reprezentacija Srbije. Publika je pojačala svoje glasove na najjače…

– Uzeo si zlato Dejane, Dejane, Dejane… – klicala je masa selektoru Dejanu Saviću. Svaki igrač vaterpolo tima koji je izašao, od golmana Gojka Pjetlovića koji je izašao sa svojom djecom do posljednjeg golmana Branislava Mitrovića, publika ga je pozdravila uzvikujući njegovo ime.

– Budite ponosni na ovo što stoji na ovoj bini. Ja sam najponosniji čovjek na svijetu što sam kapiten ovakve reprezentacije i što sam dio ovog tima na bini – rekao je kapiten vaterpolista Živko Gocić i poslao poljupce masi, a iz mase se čulo “Osvojili ste sve, osvojili ste sve … “

1111

Mikrofon je uzela Ana Dabović i rekla publici da zajedno kliču Srbiji … dobila je maksimalnu podršku… Sa razglasa se čula pjesma koju su svi pjevali “Dođi i pobedi … Srbija te čeka”

A svečanost je završena himnom “Bože pravde”, koju su pjevali jednoglasno i sportisti na bini u stavu mirno, zagrljeni i publika ispred bine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA