Feliks Kojadinović za SrpskaCafe: Ako Teodosić odigra dobro, Hrvatska ne može da dobije Srbiju!

2251

Feliks Kojadinović, jedan od najboljih košarkaša u istoriji KK „Borac“ iz Banjaluke, analizira za SrpskaCafe predstojeći četvrtfinalni meč reprezentacija Srbije i Hrvatske na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Kojadinović o utakmici koja se igra noćas u 3:15 časova kaže da će to biti sudar dva košarkaška koncepta.

– Utakmica će biti jako zanimljiva. Srbija forsira timsku igru sa mnogo trčanja i protoka lopte, gdje je dirigent Miloš Teodosić. Ako on bude igrao dobro i držao tempo igre na visokom nivou sa dosta „pick and rolla“, a lopta se bude kretala jako brzo, Srbiju rijetko ko može da dobije – ocjenjuje Kojadinović.

On objašnjava da Hrvatska, s druge strane, snagu polaže u tandem Bogdanović – Šarić, gdje su ostali igrači samo „radnici“ za pomenuti dvojac.

– Iako je Srbija mnogo agresivnija u odbrani i ritmom drži visok nivo, hrvatski igrač Darko Planinić joj može stvoriti „probleme“ igrom u odbrani, jer zatvara ogroman prostor i pokriva bekove – ističe tridesetsedmogodišnji Kojadinović.

On navodi da se razlikuju i selektori dva tima.

– Sale Đorđević vjeruje u timski koncept i brzu kosarku, dok Aco Petrović više gleda taktičke minijature u kojima bi maksimalno iskoristio Bojana Bogdanovića i Šarića. Ipak, Srbija je favorit i prognoziram njihovu pobjedu – poručuje naš sagovornik iz Novog Sada, gdje sada živi.

Podsjećamo, Banjalučani Feliksa Kojadinovića pamte po odličnim igrama u na poziciji beka u dresu „Borca“. Ovaj košarkaš je imao i zavidnu internacionalnu karijeru. Igrao je za novosadsku Vojvodinu, Samaru, grčki Paok, Marusi…

M. Čabarkapa

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA