Evo zbog čega dan treba da započnete seksom

932

Ako ne znate kako da započnete dan dobro raspoloženi, odgovor je jednostavan: prepustite se igricama u krevetu.

Prema istraživanju, osobe koje vode ljubav čim se probude su zdravije i srećnije, a dobro raspoloženje im je zagarantirano tokom cijeloga dana. Osim toga, ranojutranji seks jača imunitet, poboljšava kvalitet kose, kože i noktiju.

– Seks u jutarnjim časovima oslobađa takozvani “hormon ljubavi” oksitocin, zbog kojeg parovi osjećaju ljubav i povezanost tokom cijeloga dana – kaže doktorka Debi Herbenik.

Herbenik je autorka knjige “Because It Feels Good” u kojoj piše o dobrobitima jutarnjeg seksa.

– Čini vas jačim i ljepšim. Jutarnji seks može da ojača vaš imunološki sistem za samo jedan dan jer podiže nivo antitijela koja nas štite od infekcija. Takođe, podiže nivo estrogena koji poboljšava tonus i teksturu kože i kose – tvrdi Herbenik.

Blagotvornim učincima jutarnjeg seksa tu nije kraj. Naime, istraživanje Kvins univerziteta u Belfastu otkrilo je da vođenje ljubavi tri puta nedjeljno može da za 50 odsto smanji rizik od srčanog ili moždanog udara.

Istraživanje Notingem univerziteta pokazalo je da muškarci, koji su imali redovan seks, u 50-im imaju manje šanse od razvoja raka prostate.

Zaključak: Potrudite se da se probudite svakog dana 15 minuta ranije da bi u blagodatima jutarnjeg seksa uživali tokom cijelog dana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA