Đorđevića brine povreda Teodosića

668

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je prva utakmica na Olimpijskim igrama sa Venecuelom najvažnija, ali da ga brine povreda kapitena Miloša Teodosića! 

– Venecuela je reprezentacija koja ima solidnu organizaciju i sjajnog trenera. Dugo godina igraju zajedno. Spremamo se za njih jer je to najvažnija utakmica za nas na ovom takmičenju, pa onda svaka sljedeća – rekao je Djordjević novinarima po dolasku u Rio De Žaneiro.

Srbija će protiv Venecuele početi Olimpijske igre u Riju, a u Grupi A su još SAD, Kina, Australija i Francuska. Najviše pažnje u srpskom timu izaziva povreda kapitena Miloša Teodosića, a selektor je kazao da se nada da će plejmejker biti spreman za prvi susret.

– Povreda Teodosića zabrinjava. On je hrabar momak, kapiten i siguran sam da će dati sve od sebe da bude od prve utakmice na terenu, ali je u pitanju šuterska ruka, nije baš prijatno – kazao je Đorđević.

On je naveo da je Srbiji dobro došao pripremni turnir u Argentini, za koji je rekao da je bio “izuzetno jak i ozbiljan”. Posebno je pohvalno govorio o domaćinu.

– Sve je bilo okrenuto ka Argentini i to se osjetilo. Ali, mislim da smo dobro odgovorili. Protiv dvije jake reprezentacije Hrvatske i Francuske smo igrali solidne utakmice i pobijedili, što je na kraju krajeva mnogo bolje nego da se izgubi – rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije će se pojaviti na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u petak uveče po lokalnom vremenu, ali neće prisustvovati cijelom dogadjaju jer već sutradan igraju utakmicu.

– Plan je da odemo svi zajedno, ali da igrači ne ostanu na terenu za vreme trajanja cijele ceremonije, već da organizujemo autobus za njih. Tako rade sportisti koji imaju takmičenje ujutro – rekao je selektor srpskih košarkaša.

Đorđević je naveo da će članovi stručnog štaba moći da ostanu tokom cele ceremonije.

– Može da ostane ko bude htio, a nema problema sa ledjima, vještačkim kukovima i tako dalje, mada nas je malo takvih – rekao je Đorđević uz osmijeh.

Utakmica izmedju Srbije i Venecuele igraće se u nedjelju u 3.30 po srednjeevropskom vremenu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA