Ðorđević: Nema patriotskih izjava, fokus na teren

732

Muška reprezentacija Srbije sastaće se u četvrtak rano ujutru u 03.30 časova u četvrtfinalu Olimpijskih igara sa Hrvatskom. Selektor Aleksandar Đorđević u miru i bez mnogo priče priprema ekipu za duel koji vodi u borbu za medalje.

– Meč od velikog značaja za obe reprezentacije… Mislim da više nema mesta nekim velikim patariotskim izjavama. Mi smo fokusirani na našu igru, na našu ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah – rekao je Đorđević, a prenosi sajt KSS.

O tenzijama pred ovaj odlučujući duel, selektor kaže:

– Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Kordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama… Mi igramo košarku drugačiju od njih, igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate – poručio je Aleksandar Đorđević.

Pobednik duela Srbije i Hrvatske sastaće se u petak u polufinalu sa boljim iz meča Australija – Litvanija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA