Dodik: Obustava istrage protiv Merdića dokaz da BiH nema smisla

733

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da obustava istrage protiv Almira Merdića za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima pokazuje da je BiH zemlja koja nema smisla.

Dodik je rekao da je taj slučaj trebalo procesuirati, ako se imalo htjelo držati do digniteta.

– Zato je formiran Sud i Tužilaštvo u BiH da bi sudili i procesuirali Srbe, a ne nedjela nad Srbima. To najbolje govori koliko je to besmisleno. Veoma je važno, bez obzira na aroganciju stranaca koji ovde pokušavaju da održe i Sud i Tužilaštvo, da to u godinama koje dolaze bude ukinuto, bar njihove naležnosti na teritoriji Srpske – rekao je Dodik.

On je dodao da ne želi da komentariše izjavu Sadika Ahmetovića iz SDA koji je rekao da je Vučić “napao sam sebe”.

– Ko je on da ja njega komentarišem. To je jedan trivijalan tip koji još nije uspio da se izvuče iz onoga što je protiv njega procesuirano, a to je da je maloljetne djevojčice prisiljavao na svašta. On nije dostojan da ja komentarišem njegovo mišljenje – rekao je Dodik, koji je danas prisustvovao 51. Kočićevom zboru.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na predsednika Vlade Srbije Aleksanda Vučića nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici prošle godine.

Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA