Doček srpskih olimpijaca u Beogradu

854
Srpski olimpijci na otvaranju Olimpijskih igara u Riju

Svečani doček srpskih sportista povodom osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće upriličen večeras ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Od 103 sportista Srbije koji su učestvovali na Olimpijskim igrama, čak 54 vraća se sa medaljom.

– U želji da na pravi način dočekamo naše heroje, kao i zbog rekordnog broja dobitnika medalja, svečani doček srpskih olimpijaca biće organizovan ispred Skupštine Srbije – precizira se u saopštenju iz Skupštine grada Beograda.

Muzički program dočeka počinje u 19.00 časova na bini ispred skupštine, a pojavljivanje olimpijaca očekuje se oko 20.00 časova.

– Očekujemo veliki broj ljudi i sigurni smo da će ovo biti jedan od najspektakularnijih sportskih dočeka do sada. Naši olimpijci su to zaslužili i pozivam sve građane da u što većem broju dođu da pozdrave njihov uspjeh – rekao je direktor “Beokom servisa” Darko Glavaš.

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, srpski sportisti ostvarili su najbolji rezultat na Igrama od osamostaljenja države. Dvije zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane medalje – najbolji je rezultat još od Igara u Seulu 1988. godine kada su sportisti iz Srbije nastupali pod zastavom SFR Jugoslavije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA