Djeca sa Kosova posjetila Prijedor (VIDEO)

927

Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora danas je organizovao prijem za djecu sa Kosova i Metohije, koja borave u ovom gradu. Mališani sa Kosmeta stigli su proteklog vikenda u Prijedor, a smješteni su kod svojih vršnjaka iz Osnovne škole “Petar Kočić”.

Mališani sa Kosova I Metohije stigli su u gradove širom Srpske. U Prijedor njih oko 50 .Ne kriju zadovoljstvo boravkom u Srpskoj, gdje se, kako kažu, uvijek osjećaju dobro došli.

Djeca iz južne srpske pokrajine smještena su kod svojih vršnjaka iz Osnovne škole “Petark Kočić”. Prijedorčani su ih sa zadovoljstvom primili i uvjeravaju da će se potruditi da im boravak u gradu na Sani bude nezaboravan.

– Ja sam se odlučila da primim jednu djevojčicu, da se lijepo provede i upozna nove prijatelje. To je za nju, ipak, jedno novo iskustvo – rekla je učenik OŠ “Petar Kočić”, Prijedor Anastasija Kotroman.

Djecu sa Kosmeta danas je ugostio zamjenik gradonačelnika Prijedora, Milenko Đaković, koji im je uručio prigodne poklone. Đaković kaže da su ovi mališani uvijek dobro došli u Prijedor i da će se domaćini potruditi da im tokom sedmodvenog boravka u ovom gradu ponude sve ono što im je uskraćeno u rodnom mjestu.

– To su djeca koja žive u otežanim uslovima, gdje im je ograničeno kretanje. Mi svake godine s radošću dočekujemo tu djecu – istakao je zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

– Planirano je da ih vodimo u posjetu Crkvi “Svetog proroka Ilije”, vodićemo ih u kino. Jedan dan će ići na prijem kod predsjednika RS u Banjaluku. Ići ćemo na Kozaru na cjelodnevni izlet – dodala je direktor OŠ “Petar Kočić”, Prijedor Gorana Bosančić.

Prijedor je jedna od 10 lokalnih zajednica u Srpskoj u kojoj borave djeca sa Kosova i Metohije. Oni će u Srpskoj biti do subote, 27. avgusta, kada se vraćaju svojim kućama.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA