Cvijanović: EU je izabrala kafanu

627

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da dogovor postignut u nedjelju u Istočnom Sarajevu smeta Srpskoj demokratskoj stranci /SDS/ jer su predstavnici te partije ranije digli ruku za sasvim drugačiji tekst o mehanizmu koordinacije.

– A onda smo mi rekli da to nije tako i to su prepoznali ljudi u Sarajevu i rekli: mi ovo ne možemo riješiti bez Republike Srpske. Umjesto da su učestvovali preko svog predstavnika gospodina /Mirka/ Šarovića, koji je imao obezbijeđeno mjesto u pregovorima i da znaju šta se ovdje dešava, oni stoje sa strane i sad komentarišu. Ovo što smo sada dobili je neuporedivo bolje u odnosu sa onim što su oni tada prihvatili. To je neka njihova alibi politika –  rekla je Cvijanovićeva.

Ona je za RTRS istakla da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić, da je htio, mogao biti obaviješten kao i svi drugi o razgovorima u Istočnom Sarajevu.

– Kad nemate druge argumente, onda kažete što ste uzeli sladoled na štapiću a ne u kornetu. Ja razumijem da kada ste dovedeni u tako nešto, nešto morate da kažete. Ali organizator ovog sastanka nije ni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, niti gospodin Bakir Izetbegović koji se prethodno usaglašavao sa kolegama iz Predsjedništva BiH – navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je organizator bila EU. “Oni su birali lokaciju”, navela je Cvijanovićeva, povodom reagovanja da je sastanak održan “u kafani”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA