Crnadak: Milanović uvrijedio i Srbiju i BiH

734

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas u Brčkom da je svojim opaskama bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović uvrijedio i Srbiju i BiH.

– Nadam se da ono što smo čuli da o nama misli i govori Milanović nije i ono što će ubuduće biti zvanična politika Zagreba – rekao je Crnadak novinarima.

On je najavio da će u ponedjeljak razgovarati sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim o embargu na uvoz voća iz BiH, izrazivši uvjerenost da ne postoji politička pozadina i želja Rusije da nanese štetu BiH.

Crnadak je upoznao novinare i sa nekim bitnim porukama sa regionalog foruma u Dubrovniku.

– Očekujemo da 20. septembra naša aplikacija bude prihvaćena i da od EU, koja, kako sam obaviješten, ozbiljno razmatra našu kandidaturu, dobijemo što prije upitnik – rekao je Crnadak.

Lider SDP-a i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da Srbija nije nikakva diplomatska sila, kao i da su “Srbi mali narod – šaka jada”.

– BiH nije država, tamo nemaš s kim šta razgovarati… Ja bih, da se mene pita, njih ugurao u EU preko reda, kroz prste, jer tamo nema reda, nema poretka – kaže Milanović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA