Britanci gađali Sadamovu palatu

559

Jedna od nekadašnjih palata svrgnutog i pogubljenog iračkog lidera Sadama Huseina našla se na udaru britanske avijacije jer je sjedište “Islamske države”.

Kako prenose svjetski mediji, džihadisti Sadamovu palatu koriste kao glavni trening centar za obuku stranaca koji žele da se pridruže terorističkoj organizaciji.

Palata koja se nalazi u Mosulu, nezvaničnoj prestonici “Islamske države” u Iraku napadnuta je u ponedjeljak, a odluka za to je donesena poslije dugotrajnog obavještajnog rada koji je doveo do ključnih informacija.

U kompleksu koji je izgradio Sadam Husein, a koji se nalazi blizu rijeke Tigar, nalazi se velika glavna zgrada koju džihadisti koriste za smještaj, kao i veliki broj okolnih objekata koji su pretvoreni u komandne centre, mjesta za obuku, ali i zatvore.

U saopštenju britanskog Ministarstva odbrane se navodi da su u akciji učestvovala dva borbena aviona tipa Tornado, naoružani najvećim bombama sa navođenjem koje RAF ima u svom arsenalu, kao i da su se na meti našla glavna zgrada, a potom i objekat u kom je smješten bezbjednosni centar “Islamske države”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA