Braća Mekenro: Mari nikada kao Novak, Rodžer i Rafa

629

Legendarna američka braća Džon i Patrik Mekenro smatraju da Endi Mari nikada neće biti na nivou Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Britanski mediji posljednjih sedmica pokušavaju da na sve načine uguraju Marija u takozvanu ’veliku četvorku’, ali Patrik i Džon smatraju da Škot jednostavno nema taj kvalitet.

Mari je tokom karijere osvojio tri Gren slema i dva olimpijska zlata, ali to je još uvijek mnogo manje od velike trojke, a posebno se izdvaja slab odnos koji Mari ima u duelima sa Novakom, Rodžerom i Rafaelom.

30889314157c44adf032da492761899_w640– Novak je najveća prepreka Endiju. On posljednjih nekoliko godina igra na nivou koji Mari ne može da isprati. To ga je frustriralo, ali su se stvari promijenile u posljednjih nekoliko mjeseci. Bio je šok kada je Novak izgubio rano na Vimbldonu jer nivo koji je postavio bio je najveći koji sam ikada vidio kada je u pitanju konstantnost. Mari mora još mnogo da radi kako bi uspio ono što je Novak uradio u posljednjih nekoliko godina. Svakako Mari igra trenutno najbolji tenis u životu. Trenutno je u odličnoj poziciji. On želi da se o njemu govori na isti način kao što se govori o preostaloj trojici koji su među pet najboljih tenisera u istoriji. Mari radi sjajan posao, ali mora još mnogo da radi kako bi se približio tim momcima – kaže Džon Mekenro.

Njegov mlađi brad Patrik Mekenro otišao je još dalje rekavši da Škot nikada neće biti na nivou Đokovića, Federera i Nadala.

– Mari ima šansu, ali nikada neće biti na nivou ostale trojice momaka. Ne kažem da nije sjajan igrač, on to jeste, osvojio je tri Gren slema i dva olimpijska zlata. Ima šansu da osvoji još slemova. Ali, mislim da on nema igru kojom može da dominira svake sedmice tokom dugačkog perioda kao što su preostala tri momka radila. Jednostavno, ne urada lopticu čisto i rano kao oni. Ono što me oduševljava kod njega je što ulaže i više truda od preostale trojice. On ne udara lopticu čisto kao ostali igrači. Ono što je uradio na šljaci ove sezone je nevjerovatno. Bio je ok na toj podlozi ranije, ali sada je prešao na drugi nivo i postao jedan od najbooljih šljakaša.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA