Bolt osvojio treće zlato na 200 metara!

533

Najbrži čovjek planete Jusein Bolt nastavio je da ispisuje nove stranice istorije atletike, drugim zlatom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bolt je u finalu trke na 200 metara ostvario vreme 19,78 i tako postao prvi čovjek koji je tri puta uzastopno trijumfovao u ovoj disciplini na Igrama.

Prije nekoliko dana pobijedio je na 100 metara, a u Pekingu 2008. i Londonu 2012. je takođe bio najbolji u dvije sprinterske discipline, što niko nikada nije uspio da ostvari. Imaće priliku već sutra da kompletira novi, treći olimpijski ‘het-trik’, jer će nastupiti kao dio jamajčanske štafete 4×100 metara.

Otprilike sat vremena prije početka finalne trke počeo je jak pljusak u Rio de Žaneiru, što je Boltovim rivalima dalo veće šanse da mu pariraju. Ipak, on je od početka bio koncentrisan – već na početku krivine je stekao prednost, a kada se ušlo u finiš, tri-četiri metra je bio ispred najbližih konkurenata.

Nešto lošiji uslovi nisu dozvolili da svetski rekord bude ugrožen, ali je jedan od najvećih sportista svih vremena nastavio višegodišnju dominaciju. Srebro je osvojio Kanađanin Adre De Gras, koji je trku završio u vremenu 20,02, dok je bronza otišla u ruke Kristofu Lemetru. Francuz je bio na šestoj poziciji, kada je u finišu pojačao i došao do medalje – 20,12 sekundi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA