Bajrović podnio krivičnu protiv Dodika

666

Predsjednik Građanskog saveza (GS) Reuf Bajrović danas je predao krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i svih članova Komisije za referendum o Danu RS-a zbog narušavanja ustavnog poretka ove zemlje, pozivajući SIPA-u da uhapsi sve prijavljene osobe zbog narušavanja ustavnog poretka.

Raspisivanje referenduma o Danu Republike Srpske, koji je zakazan za 25. septembar, Građanski savez je ocijenio kao napad na ustavni poredak BiH.

Krivična prijava odnosi se na Milorada Dodika, kao predsjednika SNSD-a, Sinišu Karana, predsjednika Komisije za referendum RS-a i Dragoljuba Reljića, Davora Šešića, Nedeljka Glamočaka, Pericu Bundala, Gorana Zmijanjca, Zdenku Gojković, Vojislava Gligića, kao i Milana Petkovića, članove komisije za referendum RS-a.

– Navedene osobe su nalogodavci i saučesnici u pokušaju djelovanja koje je protivno Ustavu Bosne i Hercegovine, a koje ima za cilj napad na ustavni poredak zemlje. Naime, oni su direktno odgovorni za sazivanje nelegalnog referenduma na jednom dijelu teritorija Bosne i Hercegovine – istakao je Bajrović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA