Apel: Vozači oprez, počinje školska godina! (VIDEO)

2725

“Vozači oprez, počinje školska godina”, poručili su iz policije Srpske. Kao i prethodnih godina, Uprava policije sprovodi akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“. Akcija podrazumijeva pojačano prisustvo policije u blizini škola i u urbanim sredinama i edukaciju školske djece o bezbjednosti u saobraćaju.

– Navedena aktivnosti će se ostvariti u regulaciji saobraćaja, pojačanoj kontroli brzine saobraćaja, pronalasku najboljih ruta za dovođenje djece do škole i većih grupa učenika do škole – rekao je Dragan Jevđenić, načelnik Uprave policije RS i dodao:
– Edukacija će se provesti na načina da će rukovodni radnici policijskih stanica koji pokrivaju nadležne škole izvršiti edukaciju učenika sa temom „Bezbjedno učestvovanje pješaka i biciklista u saobraćaju.

Iz policije su podsjetili da je ova akcija već počela kontrolom tehničke ispravnosti autobusa za prevoz učenika. Do sada je preventivnim pregledom obuhvaćeno 226 autobusa, a kontrole ispravnosti će biti nastavljene i u narednom periodu.

– Akciji se do sada odazvalo 30 prevoznika. Na tehničke preglede upućeno je 226 autobusa. Kod 52 autobusa uočena je tehnička neispravnost. Ona se, prije svega, odnosila na tehničku neispravnosti kočionih sistema i uređaja za osvjetljavanje tih vozila – izjavio je Goran Amidžić, načelnik Jedinice za poslove bezbjednosti saobraćaja u Upravi policije RS.

U protekloj godini je ukupno u saobraćaju stradalo četvoro djece. Nijedan učenik nije stradao na putu do škole.

Danijela Aksić Marković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA