Amputirci iz RS bicikima stigli u Poljsku

752

Članovi Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva Srđan Jeremić i Dejan Zvizdalo, koji su biciklima 30. jula krenuli na put do Moskve dugačak 2.860 kilometara, stigli su danas u poljski gradić Uljanov.

– Već drugu noć spavamo u Poljskoj. Sve do sada je proteklo super, poslužilo nas je vrijeme, zdravi smo i nismo imali nikakvih problema. Predjeli u Poljskoj i Slovačkoj su prelijepi, a sinoć smo prenoćili u gradu Krosno – rekao je Jeremić Srni.

Jeremić, koji je i predsjednik Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva, napomenuo je da je za sutra poredviđen susret sa predstavnicima jednog poljskog udruženja amputiraca u gradiću Lablinu.

– Sutra ćemo i prenoćiti u Lablinu. Nadam se da ćemo zakosutra ući u Bjelorusiju, jer nas sada put vodi uglavnom kroz ravnicu, a i etape nam idu prema planu – rekao je predsjednik Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo.

Jeremić i Zvizdalo krenuli su na veliki pravoslavni praznik Ognjena Marija biciklima na put do Moskve dug 2.860 kilometara, koji bi trebalo da traje 23 dana.

Na putu ka Moskvi, Jeremića i Zvizdala slijedi Petar Dragaš kombijem u kojem imaju neophodnu opremu za ovaj poduhvat.

Jeremić, kojem je amputirana lijeva šaka nakon što je ranjen kao pripadnik Vojske Republike Srpske, rekao je ranije Srni da su se odlučili da krenu na ovaj put da bi svima dokazali da invaliditet ne mora da bude prepreka za ostvarivanje snova.

– Cilj nam je da tokom našeg petodnevnog boravka u Moskvi posjetimo udruženja amputiraca Rusije i da čujemo njihova iskustva – naveo je Jeremić.

Zvizdalo je u Trnovu tokom rata, kao dijete od osam godina, ostao bez obje noge koje su mu amputirane ispod koljena, ali uz pomoć proteza može da se kreće i vozi bicikl.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA