Amel Tuka, Larisa Cerić i Mihajlo Čeprkalo sutra nastupaju na OI

791

Bosanskohercegovački sportisti nakon petodnevne puaze sutra u tri sporta izlaze na olimpijska borilišta u Rio de Ženeiru.

U petak će nastupiti glavni aduti bh. tima na igrama, atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić, te plivač Mihajlo Čeprkalo.

Prvi će nastupiti Amel Tuka, koji će u 15.10 sati po srednjoevropskom vremenu trčati kvalifikacije na 800 metara.

Tuka će nastupiti u prvoj od sedam kvalifikacionih grupa, u kojoj je još sedam atletičara – Boris Berian (SAD), Žan Rudolf (Slo), Kleberson Davide (Bra), Ajanleh Souleiman (Džib), Antoine Gakeme (Bur), Musa Hajdari (Kos) i Abraham Kipchirchir Rotih (Bah).

Po tri prvoplasirana atletičara iz svake grupe, te još tri po rezultatima, izboriće nastup u polufinalu u kojem će se kvalifikovati 24 takmičara.

Larisa Cerić će na tatami izaći u 16.00 sati, a u 1. kolu eliminacija u kategoriji više od 78 kg boriće se protiv Tunižanke Nihel Rouhou Cheikh, u svom premijernom nastupu na olimpijskim igrama.

Najmlađi bh. olimpijac Mihajlo Čeprkalo nastupiće u kvalifikacijama trke na 1.500 metara slobodnim stilom, koja je na programu 18.10 sati, a 17-godišnji Banjalučanin će plivati u prvoj grupi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA