Ahmetović prijeti: Zar mislite da neće biti odgovora na rušenje države? Nema cijene za državu!

1193

Sadik Ahmetović, poslanik u Parlamentu BiH rekao je da država nema cijenu i pozvao Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka i premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića da intervenišu i spriječe održavanje referenduma 25. septembra!

– Zar mislite da neće biti odgovora na rušenje države? Nema cijene za državu! – rekao je Ahmetović uoči sastanka sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem.

On je rekao da će kasnije danas biti poznati detalji sastanka i ono što su na njemu zaključili, a novinarima je poručio da referendum u Srpskoj ne čini dobro za stabilnosti i mir BiH.

– Mislim da oni koji ga mogu spriječiti, treba to da urade. Referendum može spriječiti Valentin Incko, svojim nadležnostima. On može da poništi odluku Narodne skupštine RS. Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iskra može zapaliti region, a mislim da se ta iskra pali 25. septembra. To je prilika za gospodina Vučića da svoju iskrenost pokaže i da svojim politiočkim autoritetiom spriječi održavanje referenduma u RS. Potrebno je da se jedna od te dvije mogućnosti realizuje i da do refereneduma ne dođe. Referendum je protivustavan i antidejtonski čin – rekao je Ahmetović.

A. P.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA