Zdravko Mamić podnio ostakvu u HNS

771

Nekadašnji čelnik Dinama Zdravko Mamić podnio je ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

Mamić je tako samo šest mjeseci nakon što je podnio ostavku na funkciju izvršnog predsjednika zagrebačkog Dinama, danas napustio i HNS.

– Ne želim više da budem razlog zbog kojeg će pojedinci umanjivati uspjehe mojih kolega iz HNS-a i Dinama. Ne želim da se moje ime služi kao izgovor za nanošenje štete ugledu hrvatskog fudbala koji svojim rezultatima služi na čast svima nama – naveo je Mamić u saopštenju.

Mamić od janura nije u Dinamu, a iz istih razloga je, kako je rekao, napustio i HNS.

– To sam učinio iz razloga da bi Dinamo, u koji sam se godinama zaklinjao, mogao nesmetano da ide ka budućnost. Sada iz istih razloga i s jednakom tugom odlazim i sa mjesta prvog potpedsjednika HNS-a. Za hrvatski fudbal sam dao dušu i sve svoje umijeće i nadam se da će nastaviti i dalje s nizom fantastičnih stvari o kojima će, kao i dosada, pričati cio svijet – rekao je Mamić.

– Ja ću se u budućnosti posvetiti svojoj privatnoj situaciji i, uvjeren sam, dokazati svoju nevinost u svemu što mi se stavlja na teret. HNS će, kao i Dinamo, u meni uvijek imati najvjernijeg navijača – poručio je Mamić na kraju saopštenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA