Završen prvi dio 11. kampa “Dejan Bodiroga” (VIDEO)

1369

Jedanaesti po redu kamp “Dejan Bodiroga“ završio je prvu smjenu. 98 dječaka i 19 djevojčica širom svijeta nadograđivali su svoje košarkaško znanje i to sa petnaestak trenera.

Priznati svjetski stručnjak, Milivoje Karalejić zadovoljan je učinjenim u proteklih sedam dana.

– Ja lično kao rukovodilac ovog kampa, ovog stručnog dijela, izuzetno sam zadovoljan. Uradili smo sjajan posao u ovih sedam teških košarkaških dana. Uradili su dječaci trinaest treninga i sedam takmičenja, tako da su faktički dvadeset puta bili pod jakim pritiskom, a sve je bilo u funkciji da treneri pomognu djeci da brže košarkaški napreduju – kaže Karalejić.

Jedan od trenera u kampu, Marko Tabaković više je nego zadovoljan postignutim.

– Svakako talenat i potencijal postoji. Djeca su sjano radila ovih proteklih osam dana. Mislim da odavde nose sjajne utiske što se tiče rada i kampa i sigurno su nešto novo naučili i, naravno, neka nova prijateljstva koja će ponijeti kućama i sigurno se vidimo naredne godine – smatra Tabaković.

I mlade košarkašice su učestvovale u radu kampa. Ističu dobar trenažni proces, ali i sticanje novih prijateljstava.

– Drago mi je bilo što sam učestvovala u ovom kampu, što sma upoznala nove drugove i drugarice. Organizacija je super naučili smo nešto novo i nadam se da ćemo to u daljnejm treniranju primijeniti – rekla je za Elta televiziju Anica Škrivan, košarkašica KK “Trebinje 03”.

Mladi košarkaši iz Londona skoro svake godine su na Bodiroginom kampu. Jedino su propustili prošlogodišnj jubilarni deseti po redu. Sad mladim košarkašima stižu i njihovi treneri, koji kažu da im je veoma značajno vidjeti kako srpski treneri rade jer su veoma priznati u svijetu košarke.

– Jako mi se sviđaju fundamentalne stvari koje se rade na početku košarkaške karijere. Jako mi se sviđa trenerski rad. Sviđa mi se što su svi fokusirani na detalje svih igrača, sviđaju mi se početne vježbe koje se rade, početni koraci. Sigurno ću to ponijeti kući – mišljenja je DŽerom DŽek, glavni trener Akademije “Kju Kej” iz Londona.

Najdominatnija je bila grupa bila iz Londona, njih četrdesetpetoro dječaka i djevojčica.
– Ostatak učesnika je bilo Grčke, Rusije, Njemačke, Švedske, Kipra, SAD-a, Kanade, Australije i da više ne nabrajam, naravno iz BiH iz Federacije i Republike Srpske – ponosno naglašava Karalejić.

Već danas stižu novi mladi košarkaši koji će na košarkaškim terenima “Srđan Aleksić” i Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” vrijedno trenirati i upijati znanja koja će im prenositi treneri.

Nebojša Kolak/Elta 1 HD

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA